Grove pizzasnurrer

Hei! I dag vil jeg bare dele oppskrift på sønnens favorittlunsj; halvgrove pizzasnurrer. Jeg bakte dem når han hadde besøk av en kompis forrige uke, og de storkoste seg. Jeg lagde stor porsjon og puttet resten i fryseren - supert å ta opp og putte i matboksen👍

Oppskriften på deigen tok jeg fra trinesmatblogg.no, men jeg byttet ut halvparten av melet med sammalt hvete (finmalt).

Til ca 30 pizzasnurrer:
❤Ca 1.2 kg hvetemel
❤50 gram ferskgjær eller 1 pose tørrgjær
❤1 ts salt
❤1/2 ts sukker
❤ 8 dl vann, ca 25 grader
❤ 100 gram smør i terninger

Ha alle ingrediensene med unntak av smøret i en kjøkkenmaskin. Elt med eltekrok i ca 10 minutter på sakte til middels fart. Tilsett eventuelt mer mel/vann hvis deigen virker klissete/tørr.

Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i bollen og alt smøret er godt eltet inn i deigen, ca 5-10 minutter. Øk farten underveis. Dekk bollen med lokk eller plast og sett deigen på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse (ca 45-60 minutter).

Mens deigen hevet gjorde jeg klart fyllet; jeg brukte en pakke karbonadedeig med tacokrydder,  mais og revet ost. Dette ble bare nok fyll til halve deigen, så jeg fant noen pølser i fryseren også.

Ha deigen på melet underlsg og del i to like store deler. Kjevle hver deig ut til en rektangulær leiv ca 45x30 cm. Ha på fyllet, jeg brukte ketchup som saus, og hadde på kjøttdrig/pølse, mais og ost. Ikke ha fyll helt ut på kanten som er lengst fra deg. Rull drigen sammen (begynn med kanten som er nærmest deg). Del hver rull i ca 15 snurrer og legg på bakepapirkledd stekebrett. Strø gjerne over litt revet ost.

La etterheve under klede i 20-30 minutter.

Stekes vef 225 grader (over-og undervarme), midt i ovnen i 15-20 minutter til de er gylne.

Pizzasnurrene falt altså godt i smak, og favoritten var de med pølsefyll😉 absolutt en favoritt på matpakka her i huset☺#lunsj #matpakke #pizza #pizzasnurr

n kommentar

julietalivstil

23.10.2017 kl.21:40

s gode ut☻

Skriv en ny kommentar

sunnerehverdag

sunnerehverdag

27, Sr-Aurdal

Lidenskapelig opptatt av trening og kosthold, og gjr s godt jeg kan for f plass til dette i en travel hverdag med jobb og det vre alene med en gutt p 7 r.

Kategorier

Arkiv

hits