hits

Godt nyttår og havrerundstykker

Hei og godt nyttår😊

I julen ble det skikkelig dårlige matvalg her i gården, så nå er det godt å være tilbake i hverdagen, og finne normalen med mat og trening. Det ble en del trening i julen også, selv om maten ble så som så. Denne uka her trener jeg bare akkurat det jeg har lyst til,og i dag ble det ei skikkelig digg styrkeøkt.

Der jeg har lyst til å dele i dag er noen ordentlig gode havrerundstykker (OnlineLifeChange).

Havrerundstykker

8 stk (2 pr porsjon)

🖤200 g havremel/ malte havregryn
🖤100 g jyttemel
🖤1 ss fiberhusk
🖤1 ts tørrgjær
🖤1/2 ts salt
🖤 1 ss smelta smør
🖤4.5 dl varmt vann (40-45°c)

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Ha deretter i smør og vann og rør godt. Pass på at det ikke blir noen klumper. Deigen vil virke noe seig,men det er slik den skal være. Dekk til bakebollen og sett til heving et lunt sted i 30-60 minutter.

Når deigen er ferdighevet bruk en teskje til å sette klatter på en bakepapirkledd stekeplate (jeg bruker hendene). Strø over litt mel. Stek på 225°c i ca 25 minutter eller til de begynner å bli litt gylne. Avkjøl på rist.  Oppbevar rundstykkene i et kjøkkenhåndkle.

Mmmm, gleder meg til å ha disse til lunsj i morgen😊


#rundstykker #sunn #frokost #lunsj

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sunnerehverdag

sunnerehverdag

27, Sør-Aurdal

Lidenskapelig opptatt av trening og kosthold, og gjør så godt jeg kan for å få plass til dette i en travel hverdag med jobb og det å være alene med en gutt på 7 år.

Kategorier

Arkiv